30 september 2009

L a n t l i f: Utlottning


Vill bara länka till en jättetrevlig tävling!



Bloggen Lantliv lottar ut jättefina julböcker! Passapå att vara med!


29 september 2009

Lite piff i röran...

Har skaffat lite piff här hemma, höst piff! Ja vi har ju rätt rörigt både ute på tomt och även här inne men lite höst kan man väl få göra ändå?! Där det är fint är det ju fint om man säger så, då behöver man inte titta år "bygg-hållet" just då..


Fick en fin fin cyklamen av "Gammel" bara sådär... Ibland är det härligt att bo nära släkten och kunna hjälpa gamlafarmor! det lönar sig i form av en vacker blomma då och då... :)


Bara 3 grader i morse halkvarnaren slog på till min stora chock! Är det verkligen höst nu?! Härligt om du frågar mig!
Dags att köpa limband (eller vad det heter) till fruktträden! Får göra det imorgon!

28 september 2009

Knutar...

I helgen har vi satt upp knutbräda på vänstra sidan av huset oxå. Henka tyckte att det blev bättre med en inte fullt lika bred bräda så vi testade.. Här kan ni se de olika i jämförelse med varandra.
Vilken är bäst? Vi kom fram till att vi skulle ta de smalare, Henka förklarade att den bredare kändes som om den tyngde ner huset för mycket! Och det vill jag ju inte!!!



Den breda i närbild..
Smala i närbild...

Vilken är bäst?

21 september 2009

Öppenspis...



Idag längtar jag efter en öppenspis... Ska ut och rida snart och jag vet hur mysigt det skulle vara att komma hem när det hunnit bli mörkt och kallt ute och i öppnaspisen brinner en munter brasa! Åh vad jag skulle vilja ha en sån! Vi har nåt gammalt 60-tals skrälle till öppenspis som knappt fungerar, som dessutom är placerad på helt fel ställe...



Nån av dessa skulle gärna få flytta hem till mig, tills dess vi kommit till att bygga ny skorsten så har vi en del annat på vägen om man säger så... Kanske man skulle kunna köpa en såndär gelespis? Nån som har nån erfarenhet? är de mysigt/bra?



17 september 2009

Dörren...

Dörren är klar! Å vad fin den kommer bli! Har fått skickat till mobilen så här kommer två smakprov på dörren.



Här är överdelen av dörren tillsammans med överljuset...




Å här är den i sin helhet, den ser lite brun ut på denna bild men den är svart. Så roligt oxå eftersom det är min tremänning (syssling) som gjort den!

-- Post From My iPhone

13 september 2009

Mobilt bredband

Verkar som om jag blivit lite fast i bloggandet... har skaffat mobilt bredband, vem har sagt att man blir dator-handikappad av att klippa telefonlinan?!

Nu har det hunnit bli helt klart på tredje sidan och snart snart klart på sista sidan...
Det är bara lite vid nocken kvar och sen ska allt målas...


Perfektionist... näe men de har ju fuskmålat!!! Kolla på fönsterfodret på ändträet... SUCK!

Såhär blev tredje sidan då... Nu börjar det se lite enhetligt ut...

Rakt framifrån, där det (om man tänker symmetriskt) inte funns nåt fönster kommer vi så småningom bygga en "länga" med plats för goda vänner och familj som vill komma till oss...

Knutbrädorna ska på plats... detta var ingen lätt uppgift. Vi kände att en skylift nog är ett måste... Men det var kul att se hur det kommer se ut. Vi tog dit Grannarna för att se vad de tyckte... Det blev blandade kommentarer.. ehh ni ska ju vara på min sida S och M!!! ;) men äh, det blir så fint när de är målade och klara tror jag!

Vi fick ta två plank för att få den breda bottenplankan så det blev att använda tvingar för att spika ihop så tätt som möjligt.

Fjärde sidan är oxå panelad nu och målad så mer bilder kommer...

12 september 2009

Nu målas knutbrädorna...

Det känns att slutet är nära när knutbrädorna ska upp!



-- Post From My iPhone

Telefonen urkopplad...

Vi har ingen uppkoppling så dessa inlägg blir lite dåliga bilder men nu är iallafall 3e sidan helt klar!



Och den sista sidan snart helt panelad...


10 september 2009

05:30

Så här vackert är det utanför mitt sovrumsfönster kl. 05:30... Vad jag gjorde uppe då?! Min kärlek åkte för att hinna till sin golfrunda (så är det att bo ute i skärgården, långt...) så jag vaknade till av motorljudet, tittade upp och såg solen kämpa sig upp över träden. Så vackert!


-- Post From My iPhone

07 september 2009

Kan man längta till jul i september...

Det är kanske inte helt normalt... Jag tycker det är så mysigt med Jul, jag längtar tills man får känna julkänslor och pyssla lite. Sätta upp kransar och annan dekoration. Dricka Glögg och äta pepparkakor med blåmögelost till! Åh vad mysigt!
Tycker varje morgon att nu är det nog höst men så blir det ändå 20 grade fram på förmiddagen...
Ännu får jag vänta...



Drömmer om en "riktig" öppenspis, ala NewEngland såklart. Stor med vacker spiselkrans... Tills den är på plats eldar jag i våran gamla skruttbrasa... Men det är mysigt det med! Där det finns en eld - där finns ett hem...

06 september 2009

Nu är gamla bron helt riven...

Och dörren flyttad till framsidan, det känns lite konstigt at sopa upp den gamla stentrappan och använda den...
Den har ju varit helt överväxt! Nu hoppas jag bara vi kan få till bygglovet innan vintern så vi kan få våran hall innan vintern slask och grus. Som ni ser går man ju nu rätt in i vardagsrummet och köket.
Helt kalt, skönt! På måndag ska "gubbarna" komma och börja regla upp även på denna sida...
Den gamla dörren är nu bara en brädvägg! Vad skönt när det händer lite framsteg!!

Goda grannar..

Fick en så fin bukett med 'Endless summer' igår av våra härliga grannar... När man själv inte har några fina blommor att plocka in (än...) känns det extra lyxigt att kunna ha såhär fina i sin vas!
Se bara vilka olika nyanser det finns i buketten... Rosa...
Blå/lila...

Vit/grön....
Och så lite bå/grön/rosa på samma gång...


Ser detta inte ut som en blomma taget från Oscar&Clothilde?!