29 december 2009

Mellandagarna

Här uppe i Norr är det kallt... 30 minus... Vi är påväg till fjällen med förhoppning om att det är lite varmare så vi kan åka lite pulka eller så. Trots kylan är det fantastiskt! Klarblå himmel och strålande sol på snötäckta skogar.




-- Post From My iPhone

20 december 2009

Riktig Vinter..

Ja som en liten tomte sitter jag å myser... Har precis kommit in från en tur till stallet, Hästarna ska ha sitt nattahö. Och OJ vad härligt det var ute! Drygt 10 minusgrader knarrande snö under skona... Mmm jag  NJUTER!
Nu är det julstämning...

19 december 2009

sega maränger...

Här hemma är julgodisverkstan i fullgång, det brukar vara mitt bidrag till julbordet... En dröm om at bli sockerbagare så frossar jag i roliga recept! Har gjort knäck, knäckbräck med massa nötter, rockyroad och äppelmarmelad. Idag blir det nutellafyllda chockladformar och citronkola...

Jag skulle oxå ge mig på att laga till några vackra och goda sega maränger, men vad gjorde jag för fel?
Jag vispade över vatten bad, sen i ungefär en timma med ballongvisp (Med elvisp givetvis... jag är ju inte hulken!) tills det svalnat... allt enligt receptet!

Men trots detta....
Visseligen sega, men platta och otroligt fula... Dessa lägger jag inte in under glasklockan på gottebordet!
Vad gjorde jag för fel?
Tar välkommet emot marängtips!

11 december 2009

Pyssel och knåp

Igår fixade jag lite med presenter åt dagisfröknarna från alla barnen... när budgeten är liten får man göra lite fint istället!
Hur som, så hittade jag några vackra silkesmjuka torkade frökapslar som jag fick av "svärmor" för längesen som jag skulle göra nåt fint av men som legat i lådan sedan dess.
Så igår blev de jättefina att pynta presenterna med och av de som blev över gjorde jag en liten krans till källardörren... blev riktigt sött!




08 december 2009

Walk-in-closet steg två...

Ja, när jag själv ligger här i sprängande huvudvärk och ont i nacken så jobber min älskling flitigt på...I morgon kommer garderobsinredningen så det är bråda tider... Nu är allt spacklat och slipat så nu har han grundmålat där tapeten ska upp. Nu är det bara det skruttiga murstocken som ska få lite ny slätare puts och målas vit. Efter det är det tapetens tur och sen har vi vår efterlängtade walk-in-closet! Åh jag längtar efter att få rensa ut alla gamla kläder som jag ändå inte använder längre och hänga in dem i ordning i den nya! Min gamla skrubb ska få bli datarum och förråd. Det kan bli ett kul projekt under julledigheten!

06 december 2009

idag är det illa....

Ligger här hemma med 39 graders feber och hela kroppen värker... Usch!
Familjen är på kalas och jag försöker hitta en skön ställning i soffan..
AJ AJ AJ!
Får lägga in en bild på en kär vän istället... så här års hänger håller vi ihop!


Lilla tomtefar, gjorde honom -99 så han har några år på nacken nu...

02 december 2009

ett frostnupet SollenkrokaBy

Vaknade upp i morse till 5 minusgrader... Åh vilken lycka!
Huset kändes kallt och vintrigt så det blev en brasa som värmde ganska snabbt.
Det är så otroligt härligt att komma upp på morgonen när det är lite kallt och mörkt, bara det dova ljuset från adventsstjärnorna i fönstren lyser upp. Och faktiskt så blir våra nya treglas fönster helt frostiga på utsidan, som i en gammal saga... Åh det är så fint!

När solen sen spricker fram så går graderna tyvärr snabbt uppåt igen, jag håller tummarna för minusgrader hela vintern från och med nu!

Här är lite bilder från vår frostnupna morgon...
Det är på ett sätt skönt att man blir så glad över lite...