22 februari 2011

kaoset har lagt sig...

Idag när kaoset har lagt sig lite har vi fått lite mer gjort. Hemflytt närmar sig inte med stormsteg kanske men lite mer dag för dag.
Vi tog ledigt igår och idag. Skönt att hinna lite extra fast veckan redan börjat och att verkligen kunna fixa i ordning allt nere i källaren, hinna tvätta de drygt 10 tvättar det slutade med för att tvätta allt som blev blött.

Idag har vi haft lite hjälp oxå, av underbara Hanna! Tack! En riktig vän!

Så vi har fått gjort trappskrap och trappslip på många trappsteg om än inte alla, Hanna målade alla lister en gång och dessutom hade hon med lunch! (Hon skrapade oxå på trappan!)
Och i eftermiddag kom en liten härlig surprise, golvet till hallen... Åh vad jag längtar tills vi får lägga in det!
Här är dagen i bilder...





Höll på att glömma att elektrikern ju oxå var här... nu är säkringsskåpet uppsatt och snart installerat.
Vilken härva!!!


20 februari 2011

Vilken dag...



Ikväll unnar jag mig lite Nutella, det är min last här i livet och när jag verkligen "behöver" det så åker burken fram!
I dag är en sån dag... I morse när vi vaknade i Grannens hus var vattnet inne fortfarande fruset, andra dagen utan vatten (Undra om vi är lyckliga över att bo granne med Gammel (H's farmor) oxå!) 
Golvet kändes så otroligt kallt så vi la ner termometern på golvet och gissa... Vi är glada att det inte var frost på golvet! +1 grader , på golvet inne! Brrrr! 
Sen skulle H till huset och kolla en grej, påväg nerför källartrappan hörde han hur det skvalade. En fontän i källare hade förvandlat hela tvättstugan och pannrummet till en vattenfylld isgrotta. Väggar och tak helt istäckta och på golvet en decimeter vatten.
Dagen hade kunnat börja bättre! Jag längtar hem!

Sen har den här dagen gått ut på att på något vis smälta isen, en byggfläkt blev bra!
Alla mina linnedukar och all annan tvätt och lakan etc. som var helt indränkta med vatten och nu förvandlad till en isknöl måste försöka smältas och tvättas. Som tur är får vi tvätta hos Gammel nu när vi inte har varken el eller vatten i huset.

Ja vad ska man säga, Livet Leker!

Vi hade iallafall lyckan att bli bjudna på mat hela dagen, lunchen fick vi hos Gammel och sen kom våra älskade vänner som ALLTID på nåt vis känner på sig när man har det som värst och hjälpte till lite och sen bjöd på en fantastisk söndagmiddag med god mat och mys.

Bra slut på en skitdag helt enkelt.... Söndagmiddag med vänner och sen lite Nutella på det!


17 februari 2011

Ihelgen...

Nu är golvet lagt nere, men täckt av mjölkkartongpapp tills väggarna är klara... Men en liten tjuvtitt kan man få...








I helgen fick vi rätt mycket gjort, tjejerna fick åka till farmor och vi hann spackla och måla uppe.








Fick fin hjälp av Sally också när hon kom hem på söndagen!



 
Henkas söta bror Johan kom på söndagen och hjälpte till. Han satte upp lite lister men härligast av allt var nog ändå att han tog bort den hemska mossgröna heltäckningsmattan i trappan. Nu får man iallafall en känsla för hur det kommer bli.









- Posted using Sollenkroka by iPhone

10 februari 2011

Bygguppdatering

 Köket
 Från köket ut mot vardagsrummet

Idag har snickarna satt upp väggen mot köket, det blev jätteovant att se en vägg in till köket!

Även listerna har kommit upp runt fönstren och har påbörjats i taket. Snart är det bara vårt jobb kvar dvs.   slipa, spackla, slipa, spackla... ja ni fattar och sen sist men inte minst målningen. Jag har även tänkt att ge mig på en panelsättning men vi får se hur det går.


Imorgon kommer förhoppningsvis även golvet läggas in! Gissa om jag är spänd att se det!?

Tapet till Sallys rum

Nu när tjejerna fått varsitt rum blev det bara tapet i Stellas del, vi alla i familjen älskar den tapeten som är i Stellis rum, Colefax and Fowler Amelie Aqua. Så när vi skulle hitta en likvärdig tapet till Sallys rum så blev det Amelie Ping/Green.


Fantastiskt söt tapet och med sitt gulnade vita som bakgrund till rosorna ger den varm och mysig i Sallys rum som bara har ett fönster som vätter mot nord/öst så det är inte så mycket sol mer än på morgonen.
Vi hoppas få tapeten i början på nästa vecka så fler bilder kommer när den kommit upp.

09 februari 2011

Tanka lite D-vitamin på lunchen!




Här sitter jag i lä från de kraftiga vårvintervindarna vi har här i skärgården idag. Skönt att sitta i solen en stund på lunchen, sol och riktigt dagsljus är mycket värt efter en lång och mörk vinter!

- Posted using Sollenkroka by iPhone

03 februari 2011

Lite uppdateringar på Bygget

 Vardagsrum/matsalsdel taget från köket
 Vardagsrum/trappan taget från öppningen från hallen
Köket


Äntligen har elektrikern dragit klart all slang och satt alla dosor. Det har kommit upp skivor överallt och nästan all gips är satt på väggarna. Det känns skönt att snart få börja spackla och måla så vi kan flytta in igen. Vi har det bra här i grannarnas söta hus men hur det än är längtar vi hem.




Säkerheten på bygget är lite sådär... Ha ha! Jag hade inte velat stå och skruva gips på den där stegen!!!