26 november 2009

Trädgårds belysning


Vi har beställt utebelysning till huset. Faktiskt tackvare tips från ColonialEast, TACK!
De är från Norlys och modellen heter London. Faktiskt precis vad vi letat efter... Otroligt fina!

Hoppas de är lika fina som de ser ut på bilderna.

Vi kommer ha två stora vägglampor på varje sida av ytterdörren, en lite mindre fast samma modell på kommande vedbod. En stolpe kommer stå i "barrträdgården", en stolpe vid kommande växthus och en i början på stigen till farfar. Det är vad vi har att börja med... Sen kommer vi ha lampor på verandan och en del lampor att belysa ett par träd, men det blir lite senare...
Kommentera gärna vad ni tycker om valet av modell...

5 kommentarer:

Yenny sa...

Snygg belysning! kommer se bra ut hos er =)

Brunkullan sa...

Jättefin!
Undrar vad det finns för typ av snygga glödlampor nu? De flesta lågenergi är ju inte så snygga. Tänkte eftersom det är klarglas?

Har inte kollat vad det finns för alternativ. Vi har jätteful lågenergilampa med sensor i vår utelampa med klarglas...isch...måste hitta nått som inte ser så bländande och trist ut!!
Har du tips så tipsa mig:)

Susanne

Anonym sa...

Jätte snygga.
Är vägglampan stor eller normalstor? Tänker ni hänga dom uppåt eller nedåt? Dom kommer att passa superbra till huset.
AC

Veronica sa...

Susanne - Det har ju kommit lågenergilampor nu som ser exakt ut som och ger SAMMA ljus som vanliga glödlampor. De kostar skjortan men det kanske är värt eftersom de räcker länge! De ska säljas på lampaffärer så ut på jakt!

AC - Det är stora lampor, uppåtstående, på var sida om dörren. En likadan fast storleken mindre utanför vedboden (kommande...) och så stolpar, en där det står en redan (vid barrhörnan på framsidan du vet?!) en ska stå vid växthuset (kommande) och en uppe på berget vid fruktträden. tror det blir fint... sen kommer ju alla grindstolpar att få lampa så får vi se om det blir någon mer stolpe och vägglampa. på verandan ska vi oxå ha lampor så där blir det väl till sommaren... ;o)
Kram å kram

Brunkullan sa...

Å tack:)
Susanne