30 augusti 2009

Dörren är flyttad...

Idag är det dags att flytta dörren... Vi ska förbereda sista sidan för isolering och panelning. Det känns jättekul och skönt att vi börjar se ett slut på allt panelande!

Balkongen är riven och gamla bron snart borta... Det är lite vemodigt fast näe... ändå inte...
Det är ju inte så vackert dethär?!

Ser lite tomt och framför allt lite livsfarligt ut (Med tanke på att balkongdörren är i tjejernas rum!)

Snickarpojken börjar bli sliten... har ont och är lite byggutbränd efter en hel semester med endast tre semesterdagar... Han kan behöva skrivas in på ett SPA!
Tur att vi beslutat att ta hjälp med isolering och panelning på sista sidan också. Och till min lättnad även med målningen... men eftersom jag är lite av ett kontrollfreak och inte riktigt litar på hantverkare (Ja jag vet, det är deras jobb men ändå....) så vill jag ändå grundmåla plankorna nere på mark själv.

Bron underdagen... halvt borttagen, inte heller så barnvänlig...

Så börjar det ta form i öppningen där dörren ska vara. Tillfälligt kommer vi ha dörren rätt in här men i framtiden (inom snar framtid hoppas jag!) ska vi bygga ut en hall med MYCKET praktisk förvaring! två 3 åringar kan på något helt magiskt sätt hinna med en massa klädbyten och göra ett välstädathem till ett bombnedslag på kortare tid än man någonsin kunde ana! Hur går det till???

Så där ja... Och som tur är fanns den gamla affärstrappan kvar så vi behöver inte bygga en provisorisk trappa iallafall.

Öppningen från utsidan... Vi är så nöjda med framsidan! Det kan ha att göra med att det är många fönster på just denna sidan... Kommer nog att bli bra med en utbygnad här för att bryta av lite.

Och här är dörren monterad, känns jätteovant att gå in på framsidan...

Det kom åskådare och var nyfikna, ni vet det härnder ju inte så mycket här på landet...


Gamla dörren igensatt och ingen balkong. Nu är det bara att riva bron helt och göra ett hål för huvudströmmen in i grunden och sen lösa telefonkabel och parabol -problemet. Det är en klurig en... Tror ni att bilden är tagen i ett krigsdrabbat område? Mmm Man kan tro det... Vi har.. ehh.. lite städjobb att ta tag i..



Ser nästan lite hemskt ut... lite som om det hade kommit nån hemsk sjukdom (mmm Kan det vara svininfluensan...?) och vår familj blivit smittade och blivit inspikade i huset.. Fantasin skenar visst iväg i bland...

2 kommentarer:

Kaos-Anna sa...

Det kommer bli så fint detta!
PUSS OCH KRAM.

Unknown sa...

Helt makalöst!
Jag förstår inte hur ni orkar!

Men ack så fint det blir..
Kram Veronica